Rabu, 19 Mac 2014

SAKIT MATA

Salam sejahtera....

Pray For MH 370... 

Di musim jerebu yang teruk melanda negara skang nie... Lagi2 Che Ya duduk kat Banting antara tempat yang indeks ipu tinggi. Mggu lepas ipu Banting catat indeks bahaya.... Terpaksalah melarikan diri ke kg halaman. Masuk jer pekan Sabak Bernam pemandangan yang berjerebu dgn jarak penglihatan kurang 1km terus clear... Segar jer udara, bestnya....Tetiba teringin nak duk kg jer walaupun hakikatnya Banting nie pun taraf kampung gak. Huhuhu

Balik jer ke Banting still jerebu der lg tp x teruk dah tapi still di paras bahaya... Rasanya orang sini dah terbiasa dgn jerebu. Kawasan utan daerah nie kerap terbakar. Kalau tak kawasan sini yang terbakar, jerebu yang di import dri tempat lain di tiup angin kami gak yang hirupnya. Redha jer la.... 

Antara kesan yang Che Ya terima masa jerebu nie sakit mata... Pedih tak tahan kot terus g klinik tadi. MA tu terus pujuk cuti ri nie. Rugi kot cuti ri nie dah separuh hari. Terus dia bagi mc sok n lusa... Teruk sangat dah kot nie nak buka mata sebelah pun x boleh dah.... Moga2 cepat sembuh kalau jangkit kat student lagi teruk kot... Penuh la kang bilik sakit tue... Demi student2 tercinta merelakan diri untuk cuti esok n lusa (hahaha boleh caya ke). 

Adios amigos...

Semoga kalian dibawah lindungan Allah

1 ulasan:

nik ros berkata...

masa jerubu nik siap dapat pakej menarik.batuk, selsema dan deman..huhu